Na most nem azért, de ez már tényleg durva! Emlékszem, hogy amikor először láttam a Google Maps térképeit, egyből nagyon le voltam nyűgözve. Ok, én nagyon szeretem nézegetni a térképeket, utazás közben képes vagyok egy óráig is elnézegetni egy nyomorult turistatérképet. Az igazi szépsége a guglinak szerintem mindig is az volt, hogy egy ilyen kis - valljuk meg, nekik nem túl nagy profitot termelő - ország furcsa nyelvére is lefordítják a szolgáltatásaikat. És akkor jön ez a Maps és nemhogy rajta van Magyarország, de rögtön az egyik leghasználhatóbb formában, ami a weben fellelhető.


Nem, ez nem volt nekik elég. Figyelik folyton, hogy az unatkozó emberek miket erőltetnek a térképeikre plusz rétegként és ha valami használhatót látnak, egy mozdulattal bevezetik.
Íme. Tehát a "terrain" gombra kattintva domborzati árnyékolást kapunk a térképünkre. Itthon is. Meg kb. akárhol. Egyszerűen jól néz ki, ha pedig egy külső fejlesztést is ráteszünk (szintvonalak), máris itt a webes kánaán. :) Őszintén szólva szerintem ezek előbb, vagy utóbb, de lenyomják a papír alapú turistatérképeket. Az erre fogékonyabbak máris a weben tervezgetik a túráikat. Kíváncsi leszek, mi lesz a következő durranás tőlük. Ja. Azt azért hadd fűzzem hozzá, hogy arra is kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ennek a vége. Túl sok a mézesmadzag; félek, hogy benyújtják valamilyen formában a számlát, ha már nagyon megszoktuk az ötleteiket használni...

0 megjegyzés: